Up

De knecht op de werf

Entreprise Denis BVBA uit Ivoz-Ramet in de provincie Luik (B) is reeds 36 jaar actief in de bouw. Het bedrijf combineert verschillende activiteiten: totaalprojecten in de bouw inclusief omgevingswerken, algemene dakwerken en het plaatsen van geprefabriceerde modulaire constructies in houtskelet. Ook hun klantenbestand bestaande uit overheden, bedrijven en particulieren is zeer gediversifieerd. Zaakvoerder Fabrice Nibus vertelt ons honderduit over hun activiteiten en hoe de recente aankoop van een multifunctionele AVANT 745 hier perfect in past.

Avant-Machinery-Denis-sprl-1.jpg

“Het gaat bijgevolg dus vaak over zeer uiteenlopende activiteiten, die een multifunctionele inzet van onze mensen vragen. Zo doen we volledige transformaties van gebouwen en plaatsen we evengoed drainages, installeren we waterzuiveringsinstallaties, leggen we parkings aan, etc…”

 

“Door het aanbieden van totaalprojecten, die we volledig in eigen beheer uitvoeren, proberen we ons te onderscheiden van de rest. Zo hebben we, bijvoorbeeld, recent een totaalproject uitgevoerd waarbij we een schoolgebouw volledig renoveerden, maar waarbij we tegelijkertijd ook de aanleg van de speelplaats en de omliggende tuin voor onze rekening namen, zonder dat we hiervoor een beroep moeten doen op onderaannemers. Onze medewerkers moeten dus van alle markten thuis zijn, net zoals de AVANT 745 die we recent aangekocht hebben.”

 

“Want het is dan ook een zeer polyvalente machine! Hij is in feite de knecht op de werf. Om het multifunctionele aspect van de machine maximaal te benutten, investeerden we eveneens in de aankoop van een aantal interessante toebehoren. Standaard was de machine uitgerust met een grondbak en een palletvork. “

 

“Andere toebehoren die we zeer frequent gebruiken, zijn de jib-laadarmen: met de vaste jib-arm verplaatsen we big bags en met de telescopische jib kunnen we lasten van 400kg tot wel 4,7m hoog heffen! Dat laatste is vooral interessant bij de modulaire houtskeletbouw alsook bij de constructie van daken in het algemeen.”

 

“Bij het bouwen van een dak, blijft er altijd veel klein afval achter. Om alle restanten snel en gestructureerd te verzamelen, hebben we de AVANT-aanbouwcontainer gekocht. Met de telescopische laadarm brengen we hem tot op de gewenste werkhoogte, van waar we de stukjes afvalhout en dergelijke rechtstreeks in de container gooien. Als we terug beneden zijn, ledigen we de kleine container in onze grote container, die we aan de straatkant plaatsen.”

 

“Omdat we de netheid op onze werven hoog in het vaandel dragen, hebben we ons ook nog een veegborstel met opvangbak en sproei-installatie aangeschaft. Ook hiermee bieden we onze klanten een totaalservice aan met een volledig proper geveegde werf en voorliggende straat. We merken dat klanten het echt waarderen als we alles mooi en proper achterlaten.”

 

Avant-Machinery-Denis-sprl-2.jpg“Het meest bijzondere toebehoren op onze AVANT 745 vind ik de elektriciteitsgenerator, achteraan op de machine. Een zeer handig hulpmiddel want op de meeste werven is er ofwel helemaal geen elektriciteitsaansluiting aanwezig, of toch zeker niet in de onmiddellijke omgeving van waar we aan het werken zijn. Om niet altijd met ellenlange verlengkabels in de weer te moeten zijn, voorziet onze AVANT ons nu van de nodige stroom, zelfs 380V! De generator wordt aangedreven via een extra hydraulische koppeling achteraan op de machine waardoor we de hydraulische functie op de voorkant van de machine nog vrij hebben voor andere aanbouwwerktuigen.”

 

“Het feit dat we de AVANT eenvoudig op een aanhangwagen kunnen plaatsen en vervoeren achter onze bestelwagen, is voor ons ook een zeer interessant gegeven. Nog een ander groot voordeel is dat een AVANT in staat is om een even zware last te tillen, zowel recht als geknikt, waar je dit bij veel andere knikladers enkel vindt met machines met een veel hoger eigengewicht dan een AVANT. En die machines zijn op hun beurt weer te zwaar om te vervoeren op een normale aanhangwagen. Bij ons staat de AVANT, tijdens de weinige momenten dat hij niet op een werf is, altijd vertrekkensklaar op een aanhangwagen. De ploeg die de machine nodig heeft, kan simpelweg de aanhangwagen aanpikken en vertrekken. Hierdoor winnen we vaak heel veel tijd!”