Up
De AVANT 528 van LABIOMISTA in Power&PK op Plattelands TV

Ontdek samen met Tony Demesel de AVANT 528, op het prachtige domein LABIOMISTA! Dit project van Koen Vanmechelen “is een evoluerend kunstwerk over de mix van het leven”. De conservators, mensen met een beperking, verzorgen er de dieren en krijgen daarvoor hulp van een AVANT 528. Een reportage van Plattelands TV voor het programma Power&PK, machine in de kijker.

De conservators van LABIOMISTA krijgen met de AVANT 528 hulp bij hun onderhoudswerk aan dit evoluerend kunstwerk .

Karolien Deprez is bij LABIOMISTA samen met de andere conservators verantwoordelijk voor het verzorgen van de dieren. Voor dit 'natuurzorgproject' wordt samengewerkt met lokale zorgverlenende organisaties De Regenboog Vzw en Covida vzw.

De eenvoudig te bedienen AVANT 528 wordt in deze prachtige omgeving vooral gebruikt voor het uitmesten van de stallen van de alpaca's, lama's, kippen en andere dieren. Daarnaast wordt hij ook gebruikt voor het laden en lossen van vers stro.

De bezieler van dit project, Koen Vanmechelen kiest opnieuw voor een AVANT, nadat hij voor de Cosmopolitan Farm in Meeuwen-Gruitrode ook al van AVANT overtuigd was. Lees er hier meer over.