Up
e series

Volledig elektrische AVANT: Werk de hele dag door met één laadbeurt

Bekijk meer afbeeldingen

plus

e-SERIE

Stille, emissievrije en krachtige elektrische kniklader met een AVANT OptiTemp® batterij

De vernieuwde AVANT e-serie luidt een nieuw tijdperk in voor elektrische knikladers. Deze derde generatie elektrische knikladers is uitgerust met AVANT OptiTemp® lithium-ion batterijen, speciaal ontworpen en geproduceerd voor de elektrische AVANT-knikladers. De batterijen worden in eigen huis geproduceerd door AVANT Power in Ylöjärvi, Finland. 

De prijs van deze AVANT elektrische kniklader is zeer concurrentieel in verhouding tot de batterijcapaciteit. Wat deze batterijtechnologie wereldwijd uniek maakt is de verbeterde veiligheid, werktijd, duurzaamheid en levensduur. De e-SERIE van AVANT lijkt qua afmetingen en eigenschappen op de dieselversies uit de AVANT 500-Serie, maar dan zonder intensieve onderhoudsbehoefte of uitstoot van verbrandingsmotoren.

De e-SERIE is ideaal voor gebruik in krappe ruimtes en werven waar het geluid en de uitstoot van de machine strikt beperkt is.

 

Kies de juiste kniklader voor uw behoeften

De volledig nieuwe elektrische knikladers, de AVANT e513 en AVANT e527, zijn identiek qua afmetingen. Het enige verschil zit in de batterijcapaciteit en het gewicht van de lithium-ion batterijen.

De AVANT e513 is uitgerust met een lithium-ion batterij met een capaciteit van 13 kWh. Dit type kniklader is een goede keuze voor gebruik met tussenpozen, bijvoorbeeld voor veehouderijen, paardenstallen, kwekerijen, serres of voor andere indoorwerkzaamheden. Afhankelijk van de omstandigheden is de werktijd bij middelzware laadwerkzaamheden ongeveer 3 uur.

De AVANT e527 heeft een lithium-ion batterij met een hogere capaciteit (27 kWh). Dit type van kniklader is ideaal voor veeleisend professioneel gebruik - een goede keuze voor bouw- en sloopaannemers. De werktijd bij middelzware laadwerkzaamheden is ongeveer 6 uur, afhankelijk van de omstandigheden. Met een volledig opgeladen AVANT e527 kan u praktisch de hele dag op elke bouwplaats werken.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

  • 100% elektrische AVANT
  • De AVANT OptiTemp® batterij is geoptimaliseerd voor AVANT-knikladers met een “next generation” thermisch managementsysteem en unieke beveiligingsoplossingen
  • De juiste machine voor gebruik in binnenruimtes met weinig ventilatie
  • Voldoet aan de steeds strenger wordende emissie- en geluidsniveauregelgeving op werkterreinen
  • Efficiënt werken in zowel warme als koude omstandigheden
  • Optidrive®-aandrijfsysteem: meer vermogen om de wielen en de hydraulische aanbouwdelen aan te drijven

Ben jij klaar voor
de nieuwe generatie
elektrische AVANT-knikladers?

Wereldwijd unieke batterijtechnologie

De vernieuwde elektrische knikladers van AVANT zijn uitgerust met Avant OptiTemp® batterijpakketten (13 kWh en 27 kWh), die ontworpen en geproduceerd zijn door AVANT Power, een dochteronderneming van AVANT Tecno. De energiedichtheid van deze gepatenteerde Finse lithium-ion batterijen is ongeveer het dubbele dan die van de AVANT e6, de vorige elektrische AVANT-kniklader.

Deze nieuwe batterijen maken gebruik van de unieke AVANT OptiTemp® technologie met een uitstekend thermisch beheer. Het systeem houdt de batterijtemperatuur geoptimaliseerd wanneer de machine in gebruik is of aangesloten is op de lader. Bij koud weer verwarmt de batterij, tijdens het laden, zichzelf automatisch voor gebruik. Zelfs bij strenge vorst werken deze voorverwarmde batterijen uitstekend.

Veiligheid is ook een topprioriteit. OptiTemp Fluid, de speciale vloeistof in de batterij die gebruikt  wordt in de dompelkoelingstechnologie, houdt de warmte constant in de hele batterij. De efficiënte warmteoverdracht naar de vloeistof voorkomt dat afzonderlijke cellen oververhit raken in het geval dat er een onwaarschijnlijke storing optreedt. Het OptiTemp-systeem, het ontwerp van de batterijen en de verbindingstechnologie creëren een meerlaagse bescherming voor deze batterijen en maken ze extreem veilig.

Snelladen in minder dan 1,5 uur

De AVANT-knikladers uit de e-serie worden standaard geleverd met een 3 kW batterijlader, maar de optionele snellader versnelt het laden van de batterij aanzienlijk.

Er zijn twee snelladers als optie verkrijgbaar: een 400 V / 16 A snellader en een nog krachtigere 400 V / 32 A snellader waarmee je de batterij van de AVANT e527 volledig kunt opladen in minder dan een anderhalf uur.

De snellader wordt geleverd op een frame zodat deze gemakkelijk te verplaatsen is op de werkplek. Dit frame is uitgerust met een AVANT-snelkoppelingsplaat aan de achterkant, heftruckbeugels aan de onderkant en hijsogen aan de bovenkant.

De huidige AVANT-snellader is ook geschikt voor de nieuwe modellen uit de e-SERIE. Dus als uw oude elektrische AVANT vervangen wordt door een nieuwe, hoeft u geen nieuw laadstation te kopen. U hoeft enkel de nieuwe snellaadaansluiting (optie kniklader) aan te schaffen.

Laadtijden

Type kniklader AVANT E513 AVANT E527

Geïntegreerde lader 3 kW, standaard  

2 u 50 min 5 u 40 min
Snellader 400 V / 16 A, optie  1 u 10 min  2 u 20 min 
Snellader 400 V / 32 A, optie   - 1 u 10 min

 

De oplaadtijd wordt beïnvloed door de heersende omstandigheden en temperatuur. De oplaadtijden worden aangegeven van 10% tot 80% van het beschikbare oplaadniveau (SOC) van de batterij.

Gebruikskosten

De gebruikskosten van elektrische AVANT-knikladers zijn aanzienlijk lager dan die van knikladers met een dieselmotor. Dit komt omdat er bij elektrische machines geen onderhouds- en reparatiekosten nodig zijn voor de verbrandingsmotor.

Bovendien zijn de onderhoudsprocedures van een elektrische lader veel eenvoudiger. Buiten het  regelmatig schoonmaken, zijn de batterijen en elektromotoren praktisch onderhoudsvrij.

Er zijn ook minder controlepunten en het is niet nodig om motorolie, koelvloeistof of motorfilters te vervangen bij periodiek onderhoud. In de praktijk moet er bij elektrische machines enkel hydraulische olie en hydraulische filters vervangen worden. Het verschil is duidelijk zichtbaar in de servicekosten, want de prijs van een periodieke onderhoudsbeurt van een elektrische AVANT is ongeveer 50% lager.

Opties

Sneeuwkettingen, wegverlichtingskits en tal van andere opties.

Alle opties bekijken

TECHNISCHE INFO

HEFVERMOGEN

900 kg

BATTERIJCAPACITIET

13 kWh

HEFHOOGTE

2.8 m

RIJSNELHEID

10 km/u

TECHNISCHE SPECIFICATIES

LENGTE 2610 mm
BREEDTE 1130 mm
HOOGTE 1985 mm

GEWICHT

1420 kg

STANDAARD BANDEN

23x10.50-12" TR
tRANSMISSIE, AANDRIJVING Hydrostatic Avant Optidrive®
MAX. SNELHEID* 10 km/u

OLIETOEVOER EXTRA HYDR. FUNCTIE/ DRUK

30 l/min

HYDRAULISCHE OLIEKOELER

Standaard

DRAAICIRKEL BINNEN/ BUITEN

995 / 2050 mm

MAX. HEFHOOGTE

2790 mm

MAX. HEFVERMOGEN**

900 kg

MAX. UITBREEKLAST / 50 cm

1100 kg

BATTERIJTYPE

Avant OptiTemp®, litium-ion

BATTERIJCAPACITEIT

13 kWh

LITHIUM-ION BATTERIJ VOLT 

44 V

BRANDSTOF

Elektrisch

GEBRUIKSTIJD***

3 uur

 

*15" wielen
** met 180 kg zijgewichten achter

***Bij middelzware werkzaamheden; er worden geen hydraulische aanbouwdelen gebruikt

 

AFMETINGEN

HEFVERMOGEN

900 kg

BATTERIJCAPACITIET

27 kWh

HEFHOOGTE

2.8 m

RIJSNELHEID

10 km/u

TECHNISCHE SPECIFICATIES

LENGTE

2610 mm

BREEDTE

1130 mm

HOOGTE

1985 mm

GEWICHT

1500 kg

STANDAARD BANDEN

23x10.50-12" TR

TRANSMISSIE, AANDRIJVING

Hydrostatic Avant Optidrive®

MAX. SNELHEID*

10 km/u

OLIETOEVOER EXTRA HYDR. FUNCTIE/ DRUK

30 l/min

HYDRAULISCHE OLIEKOELER

Standaard

DRAAICIRKEL BINNEN/ BUITEN

995 / 2050 mm

MAX. HEFHOOGTE

2790 mm

MAX. HEFVERMOGEN**

900 kg

MAX. UITBREEKLAST / 50 cm

1100 kg

BATTERIJTYPE

Avant OptiTemp®, litium-ion

BATTERIJCAPACITEIT

27 kWh

LITHIUM-ION BATTERIJ VOLT 

44 V

BRANDSTOF

Elektrisch

GEBRUIKSTIJD***

6 uur

 

*15" wielen
** met 180 kg zijgewichten achter

***Bij middelzware werkzaamheden; er worden geen hydraulische aanbouwdelen gebruikt

 

AFMETINGEN