Up
400-serie

Een licht en budgetvriendelijk werkpaard

Bekijk meer afbeeldingen

plus

Een laag eigengewicht, eenvoudig en budgetvriendelijk

De Avant 400 serie knikladers zijn perfect inzetbaar op plaatsen met een smalle doorgang, daarnaast zijn het de kleinste diesel modellen in het gamma. Desondanks de compacte afmetingen en het laag eigengewicht van de 400 serie is het hefvermogen uitstekend, met gemak neemt hij 500kg op. De draaicirkel van de kniklader is minder dan twee meter, wat betekent dat deze kniklader bijna ter plaatse ronddraait. De totale breedte kan zelfs naar een minimum gebracht worden van 93cm. 

De compacte afmetingen van de 400 serie en de goede wendbaarheid maken hem uiterst inzetbaar voor verschillende doelen. Hetzij in grondverzet, landbouw, tuinaanleg en transport. De machine heeft genoeg kracht wat het jaar door efficiënte werk garandeert. De kracht van de 400 serie is ruim voldoende voor de meeste AVANT toebehoren. 

 

TECHNISCHE SPECIFICATIES

 

 

  • Hefvermogen 550 kg
  • Hefhoogte 2,75 m
  • Motorvermogen 22 pk
  • Rijsnelheid 12 km/u
  • Een simpel en efficiënt hydraulisch systeem betekent veel kracht en lage gebruikskosten.
  • Makkelijk te transporteren op een aanhangwagen.

Toebehoren die het werk lichter maken.

Multifunctioneel

Avant toebehoren zijn zo ontwikkeld dat ze een perfecte aanvulling zijn op de knikladers. Enkel wanneer de machine uitgerust is met toebehoren die speciaal ontwikkeld werden op maat van de machine kan de machine efficiënt werken.De Avant is qua afmetingen, hydraulische olietoevoer en andere eigenschappen perfect afgestemd op de toebehoren. 

Avant knikladers en toebehoren zijn ontworpen om het hele jaar door te gebruiken zo zal de machine nooit stilstaan. Het breed gamma opties beschikbaar voor de machines, zoals vier verschillende cabines, extra werkverlichting, het OpticontrolTM bedieningssysteem … in combinatie met heel wat technische hulpmiddelen maakt uw Avant op een koude winterdag even comfortabel als op een zonnige namiddag. 

Dankzij AVANT’s Multiconnector voor hydraulische aanbouwwerktuigen kan je het hydraulisch systeem in alle omstandigheden moeiteloos los- en aankoppelen met één handbeweging. Dit kan terwijl de motor draait en er een hydraulisch accessoire aangekoppeld is, ook in hete of ijskoude temperaturen. Het mechanisme is lekvrij en kan slechts op één manier gekoppeld worden, zo kan je geen fouten maken. 

Telescopische laadarm

Ondanks een compacte bouw, beschikt iedere AVANT, dankzij de telescooparm, over maximum reikwijdte en hefhoogte. Wanneer de laadarm ingetrokken is, is het mogelijk de zwaarste lasten te tillen. Met een volledig uitgereikte arm is de reikwijdte en hefhoogte ongeëvenaard.

In veel gevallen is het mogelijk om vanop één kant een wagen te laden dankzij het bereik van de telescopische laadarm en toch rondom een goed zicht te hebben.

Veiligheid

Bij alle AVANT-series (behalve de R-serie) zit de chauffeur op het voorste deel van de kniklader. Hierdoor heeft hij een perfect zicht op z’n werk onder alle omstandigheden Daarnaast heeft hij ook een laag liggend zwaartepunt, wat de stabiliteit ten goede komt. Het star scharnierpunt zonder pendelbeweging verbetert de stabiliteit in alle omstandigheden en zorgt voor behoud van het maximum hefvermogen in geknikte toestand. Geen compromissen in zware terreinen dankzij een optimale aandrijving inclusief geavanceerd 4x4 systeem.

Alle Avant laders zijn standaard uitgerust met een gecertificeerde ROPS/FOPS kooi. Optioneel zijn er diverse cabines beschikbaar (L, LX, DLX en GT).

Budgetvriendelijk

Met meer dan 200 toebehoren is de AVANT kniklader de meest flexibele voor het uitvoeren van verschillende taken. Het wisselen van de toebehoren gaat snel en eenvoudig dankzij het snelwisselsysteem en de multi connector voor hydraulische aanbouwwerktuigen. Dit maakt de machine uiterst veelzijdig, u kan heel wat verschillende taken enkel door het wisselen van een aanbouwwerktuig.

De eenvoudige en sterke constructie, samen met de hoge kwaliteit van de onderdelen zorgt ervoor dat de machine makkelijk te onderhouden is. Het gebruik van bekende onderdelen zorgt er ook voor dat de onderhoudskosten laag blijven.

Opties

Sneeuwkettingen, wegverlichtingskits, laad of andere opties. 

ZIE ALLE OPTIES

TECHNISCHE INFO

HEFVERMOGEN

550 kg

MOTORVERMOGEN

22 pk diesel

HEFHOOGTE

2.8 m

SNELHEID

12 km/u

SPECIFICATIES

Lengte 2195 mm
Breedte (standaard banden) 1050 mm
Hoogte 1980 mm
Gewicht 1030-1080 kg
Standaard banden 23x8.50-12
Transmissie, aandrijving Hydrostatisch
Trekkracht 700 kp
Max. Snelheid 12 km/u
Olietoevoer extra hydraulische functie 34 l/min 185 bar
Draaicirkel binnen/buiten 880 / 1970 mm
Max. hefhoogte (met telescopische arm) 2750 mm
Kiplast *) 550 kg
Motor Kubota D902
Vermogen 16 kW (22 pk)
Brandstof Diesel

 

*) Last genomen op 400 mm van de snelkoppelingsplaat, inclusief het gewicht van het aanbouwwerktuig (70 kg).

 

BREEDTE

Wielmaat Profiel Breedte
5 x 10 tractor 990 mm
23 x 8.50 - 12 tractor or gras 1050 mm
23 x 10.50 - 12 tractor or gras 1095 mm

AFMETINGEN

Meer dan 200 aanbouwwerktuigen

ZIE ALLE AANBOUWWERKTUIGEN