Up

Bouw & afbraakwerken

plus

Robuust en veelzijdig bouwgereedschap

De 3 grootste model series van AVANT de 600, 700 en 800 series worden het vaakst gebruikt in bouw. Daarnaast is de volledig elektrisch aangedreven E-series een onverslaanbare machine om taken binnen uit te voeren. 

Dankzij hun veelzijdigheid, wendbaarheid en kracht kunnen AVANT knikladers uiteenlopende taken aan in verschillende stappen van de afbraak, renovatie of nieuwbouwprojecten. Op de werf doet de AVANT dienst als vorklift, laad- of graafmachine of afbraak robot. Hij kan zelfs gebruikt worden om elektriciteit op te wekken dankzij de hydraulische generator.

Veilig en makkelijk te transporteren

Op bouwwerven is veiligheid één van de belangrijkste aandachtspunten. Voor onze R&D is veiligheid een topprioriteit. Daarom zijn onze knikladers standaard uitgerust met gecertificeerde ROPS/FOPS kooien. Daarnaast zijn er ook verschillende gesloten ROPS/FOPS cabines beschikbaar steeds met een uitstekend zicht vanuit de cabine en een star draaipunt dat niet zijdelings meedraait, wat de machine stabieler maakt. Ook het laag zwaartepunt is één van de belangrijkste veiligheidskenmerken van de machine.

De kniklader verplaatsen van de ene werf naar de andere is makkelijk en kan met een gewone autotrailer. Op de werf heeft een AVANT toegang tot zeer smalle plaatsen en kan hij indien nodig, een verdiep hoger getild worden, met hulp van de lifting kits. De lage gebruiks- en onderhoudskosten zijn een groot voordeel, zeker in arbeidsintensieve bouwprojecten.

Geen uitstoot bij binnen gebruik

De AVANT E-series knikladers zijn uitermate geschikt voor het werk in afgesloten ruimtes. De volledig elektrisch aangedreven shovels kunnen dankzij hun batterij een hele dag zonder problemen binnen gebruikt worden en dat emissievrij. 

De E-series biedt dezelfde kracht als zijn diesel broertje met hetzelfde eigengewicht, zo hoeft u niet in te boeten aan productiviteit als u elektrisch gaat werken. Andere voordelen van een elektrische kniklader zijn lage gebruikskosten en geluidsniveau.