Up

Een zwevende AVANT e6 boven Leuven

Het Universitair Sportcentrum KU Leuven heeft voor haar nieuwe topsporthal een volledig elektrisch aangedreven AVANT e6 aangekocht.

Deze ecologische kniklader biedt de ideale oplossing voor indoorgebruik. Niet alleen omdat hij geen uitlaatgassen of geluidsoverlast produceert, maar ook omdat de hypermoderne lithium-ion batterijen ook binnen veilig gebruikt kunnen worden.

Een 100% elektrische AVANT: de ideale oplossing voor indoorgebruik.

Waarom rijden we de AVANT niet gewoon binnen?

Dat was natuurlijk wat eenvoudiger geweest. Ware het niet dat deze AVANT e6 ingezet zal worden op de bovenverdieping van onze topsporthal.
Aangezien de liften niet voorzien zijn op de dimensies van de machine, hebben we gewacht met de afwerking van de dakpanelen totdat de AVANT afgeleverd was.
Met behulp van een hijskraan en de speciaal ontwikkelde lifting kits zowel voor machines met ROPS-kooi als met cabine, was dit overigens kinderspel.”

 

Waarvoor zal de AVANT e6 ingezet worden?

“Op de eerste verdieping van deze nieuwe infrastructuur wordt er een indoorterrein voor beachvolleybal ondergebracht.
Hierdoor kunnen onze nationale en universitaire beachvolleybalteams ook in de winter in perfecte omstandigheden, op een uit zand bestaande ondergrond trainen.
Aangezien deze terreinen dagelijks genivelleerd dienen te worden, werd er samen met de kniklader een AVANT-pistesleep afgeleverd.
De extra brede banden, waarin we de bandendruk zo laag mogelijk houden, zorgt voor ideale werkomstandigheden en een perfect afgewerkt terrein.”

AVANT Machinery bedankt KU Leuven voor het vertrouwen en hoopt op deze manier te kunnen bijdragen aan het succes van onze topsporters!