Up

GESCHIEDENIS

De ontwikkeling van Avant-knikladers begon 30 jaar geleden. De ingenieurs hadden toen  al meer dan 10 jaar ervaring in het bouwen van verschillende soorten landbouwmachines. Uitgangspunt voor het concept van de eerste Avant was het besef dat er voor 1 van de meest frequente jobs op veehouderijen, de verdeling van het kuilvoer in de stallen, geen goede en kosteneffectieve machines bestonden.

Vanuit dit standpunt werd de eerste Avant geboren:  een schranklader, uitgerust met een 11-pk benzinemotor, die in 10 tot 15 minuten voer voor 50 tot 80 koeien kon verspreiden, en dit twee keer per dag, 365 dagen per jaar. Een taak, die eerder met schop en kruiwagen gedaan werd.

De slogan "Verander je meest onaangename taak tot het leukste!" sprak met de lokale boeren wel aan, met als gevolg dat de eerste verkopen al snel gerealiseerd werden. Het eerste jaar werd afgesloten met 80 verkochte machines.

 

quote_sign.pngDe slogan "Verander je meest onaangename taak tot het leukste!" sprak met de lokale boeren wel aan, met als gevolg dat de eerste verkopen al snel gerealiseerd werden.

 

Omdat de ontwerpers het immense potentieel van de machine inzagen, werd er verder ingezet op productontwikkeling. Zo werd het Avant-gamma in de loop der jaren verder uitgebreid met dieselmotoren, meer aanbouwwerktuigen en doorontwikkelde machines waarmee ook andere klantensegmenten dan de landbouw aangeboord kunnen worden.

De eerste “gearticuleerde” Avant-kniklader werd gepresenteerd in 1995. Dit nieuwe type Avant opende een heel nieuwe wereld. De nieuwe modellenreeks raakte snel ingeburgerd in nieuwe klantensegmenten, zoals bijvoorbeeld landschapsarchitectuur, terreinonderhoud, paardenstallen, wegenbouw, privégebruik, etc.

De omzet steeg geleidelijk, maar de focus op ontwikkeling bleef behouden. De productie wordt voortdurend en intensief verder geoptimaliseerd, met als einddoel het afleveren van performante machines van uitzonderlijke kwaliteit.

 

quote_sign.pngVandaag telt het Avant-gamma 8 modellenreeksen en 190 verschillende aanbouwwerktuigen. 

 

Ook in de jaren 2000 werd er verder geïnvesteerd in productontwikkeling. Zo kwam er bijvoorbeeld een Avant 200-serie op de markt.  De 200-serie werd speciaal ontwikkeld voor privégebruikers. Tegelijkertijd werd er ook steeds meer en meer aandacht te besteed aan het uiterlijk en het ontwerp van de machines.  Al snel kwam men tot de constatatie dat, hoewel de technische kenmerken van de machines het belangrijkst zijn voor de gebruiker, de hedendaagse klanten toch ook veel waarde hechten aan een verzorgde uitstraling van de machines. Er werd dan ook slim ingespeeld op deze trend, die onder andere zichtbaar werd door de invoering van de gekende frisse, groene Avant-kleuren.

Het Avant-gamma telt vandaag heeft 8 modellenreeksen met een motorvermogen tussen 13 en 57 pk en 190 verschillende aanbouwwerktuigen. De basismachine is verkrijgbaar met meer dan 20 verschillende opties, gaande van extra gewichten tot cabines met airconditioning.