Up

16 jul. 2020

Wat is het verschil tussen een zitpositie voor- of achteraan op de kniklader? 

Het concept van AVANT is tegelijkertijd briljant als eenvoudig: twee chassisdelen met een star scharnierpunt zonder pendelbeweging. Daarnaast wordt een AVANT ook vaak gekozen omwille van de positie van de bestuurder die vooraan zit op de kniklader. In ons gamma knikladers heeft u de keuze uit beide opties. Bij de R-serie zit u achteraan, bij zijn tegenhangers in de 500- of 600-serie zit u vooraan. 

We bekijken even de voor- en nadelen van de zitpositie: 

1. Zicht op het toebehoren

Zicht_AVANT.jpg Zicht_R-serie.jpg

Conclusie: 

Het voordeel is voor de machine met de bestuurder vooraan. De bestuurder zit korter bij het toebehoren en heeft zodoende een beter zicht op het werk. De positie van de bestuurder laat daarbij een lagere doorrijhoogte van de machine toe zodat de inzetbaarheid vergroot.

2. Het uitzwenken van de machine

AVANT Buitendraaier.jpg AVANT binnendraaier.jpg

Conclusie: 

Het voordeel is voor de machine met de bestuurder achteraan wanneer er een belemmering is van bijvb een muur (paardenboxen met de deur uiterst links of rechts). De overbouw van de bestuurderspost bij het afdraaien naar links of rechts kan nooit de muur raken.

 

AVANT heeft beide opties in het gamma:

AVANT_Paardenkniklader2.jpg AVANT_Paardenkniklader.jpg

DE SERIES WAARBIJ U VOORAAN ZIT:

600-serie - multifunctioneel en wendbaar

700-serie - : beste verhouding hoog vermogen/compacte afmetingen

DE MODELLEN WAARBIJ U ACHTERAAN OP DE MACHINE ZIT:

- R28 -  ideaal voor paardenstoeterijen en veeteelt

- R35 - krachtig, wendbaar én multifunctioneel

De voordelen van een star knikpunt

Kniklader_geknikt.jpg

Origineel concept – Het concept van AVANT is tegelijkertijd briljant als eenvoudig: twee chassisdelen met een star scharnierpunt zonder pendelbeweging noch op het scharnierpunt, noch op de achteras. Dit origineel concept, vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard, zorgt voor de beste stabiliteit en behoud van max. hefvermogen in geknikte toestand. Geen twijfel mogelijk: AVANT is steeds de veiligste!