Up

17 apr. 2023

Hasp-O Stadsrand verwijdert onkruid met AVANT

Buiten de stadskern, gelegen tussen de rijen fruitbomen, is de Tuinbouwschool van Sint-Truiden gevestigd. De school maakt zich momenteel klaar voor de lente. De periode waarin de fruitbomen beginnen te bloeien, maar waarin ook het ongewenste onkruid terug tot leven komt. Nochtans heeft AVANT Machinery de ecologische oplossing voor het verwijderen van dit kruid!

De bestrijding van onkruid met herbiciden en chemische onkruidbestrijdingsmiddelen is belastend voor het milieu en vanaf nu verleden tijd dankzij de mechanische onkruidbestrijding van AVANT Machinery. Door middel van de combinatie van een AVANT-kniklader en een AVANT-onkruidwieder kan er in wijn- en boomgaarden onkruid gewied worden met een werksnelheid tot wel 15km/h zonder 1 druppel chemisch bestrijdingsmiddel!  

“De levering van deze AVANT met onkruidwieder is de ideale oplossing voor Hasp-O Stadsrand waar leerlingen opgeleid worden tot professionele telers van fruit in een steeds milieubewuster leven”, haalt praktijkleerkracht Tom aan. “Dit partnership versterkt de band tussen de leerlingen en de machines van de toekomst.”

De AVANT onkruidwieder, met een instelbare breedte van 2,3 tot 3,6 meter,  bestaat uit 3 freesmessen aan beide zijden van de machine die de grond gaan losfrezen, waarna de rubberen harken de grond omwoelen. Deze stervormige rubber armen zorgen ervoor dat de fruitbomen niet beschadigd raken.

Coördinator afleveringen Bert en technisch  expert Marc van AVANT Machinery zorgden voor een correcte aflevering van de machine met een woordje uitleg inzake gebruik en dagelijks onderhoud van de machine. Momenteel is het nog even wachten op de lente en het ongewenste onkruid, maar de leerlingen van Hasp-O Stadsrand zijn alvast klaar om de bloesemperiode in te gaan, succes!