Alle AVANT-knikladers zijn standaard uitgerust met  een gecertificeerd ROPS-veiligheidsframe en FOPS-veiligheidsdak in getint plexiglas. Daarnaast zijn er 3 verschillende soorten van cabines in optie beschikbaar.

L-cabine

700_properties_cabin_L.jpg

De L-cabine is een budgetvriendelijke optie die de bestuurder de nodige bescherming biedt tegen regen en wind. Ze verbetert het comfort en de werkomstandigheden voor de gebruiker aanzienlijk. De cabine wordt gemonteerd op het ROPS-frame, waardoor de veiligheid gegarandeerd blijft. Ze bestaat uit een voorruit met ruitenwisser en ruiten links, rechts en achteraan.

LX-cabine

De LX-cabine is een cabine met dezelfde kwaliteiten als de L-cabine, maar is bijkomend verwarmd en voorzien van een deur. Hierdoor wordt het comfort voor de gebruiker verder verhoogd ook bij koud weer. Tijdens de zomermaanden kunnen de deur en de raampartijen eventueel eenvoudig verwijderd worden. In optie kunnen er koplampen, richtingaanwijzers, reflectoren en een zwaailicht op de cabine gemonteerd worden (zowel op L- als LX-cabine).

 

700_properties_cabin_LX.jpg

DLX-cabine

700_properties_cabin_DLX.jpg

Het uitgangspunt bij het ontwerp van de nieuwe DLX-cabine was een verdere optimalisatie van de ergonomie en de werkomstandigheden voor de bestuurder. De cabine biedt een optimaal comfort, zowel in droge en warme, als in natte en koude omstandigheden. Bij de meest recente versie werd er vooral aandacht besteed aan de creatie van extra ruimte in de cabine, grotere raampartijen en een verlaging van het geluidsniveau. Airconditioning en een luchtgeveerde zetel zijn in optie verkrijgbaar.