AVANT: MULTIFUNCTIONALITEIT EN ROBUUSTHEID VOOR DE BOUW

De twee grootste AVANT-series (600- en 700-serie) zijn de meest geschikte machines voor de bouw. Dankzij hun veelzijdigheid, wendbaarheid en kracht kunnen de AVANT-knikladers in verschillende stadia van bouwprojecten, renovaties of sloopwerken ingeschakeld worden en kan hij zelfs als aggregaat gebruikt worden indien nodig.

De compacte en lichte kniklader is eveneens gemaakt voor het werken in binnenruimtes. Indien nodig kan hij met een kraan verplaatst worden naar hogere verdiepingen van een werf in aanbouw. De hydraulische functie op de lader maakt het mogelijk om gebruik te maken van het brede assortiment van aanbouwwerktuigen. 

Op bouwplaatsen is het garanderen van de veiligheid de voornaamste zorg. In het ontwerp van een AVANT-kniklader werd er zeer veel aandacht besteed aan veiligheid (veiligheidsframe en -dak, diverse cabine-opties, uitstekend zicht vanuit de cabine, laag zwaartepunt en vast knikpunt.

Het transporteren van een AVANT-kniklader van de ene plaats naar de andere is zeer eenvoudig want kan gebeuren op een normale aanhangwagen. Daarnaast kan de machine perfect ingezet worden op kleine en smalle ruimtes en kan hij eventueel ook met een kraan omhoog gehesen worden voor werken op verdiepingen. De lage verbruiks- en onderhoudskosten zijn eveneens belangrijke argumenten voor de aankoop van een AVANT.