TRE OLIKA FÖRARHYTTALTERNATIV

Avant-lastarna är utrustade med en certifierad ROPS-säkerhetsbåge med FOPS-skyddstak som standard. Dessutom finns det så många som tre olika förarhytter att välja mellan.

LÄTTKABIN L

700_properties_cabin_L.jpg

AVANT-lättkabin L är ett utmärkt och ekonomiskt val när föraren vill få skydd mot regn, vind och snöfall. Den förbättrar förarkomforten och arbetsförhållandena avsevärt.

Lättkabinen är monterad på standard ROPS/ FOPS-säkerhetsbåge, vilket innebär att säkerheten är garanterad. Den har vindruta (utrustad med vindrutetorkare och spolare), höger ruta och bakruta.

 

 

HYTT LX

AVANT hytt LX bjuder på en förarhytt med värme. LX har alla funktioner från lättkabin L och är dessutom utrustad med en dörr och uppvärmning, vilket ytterligare förbättrar förarkomforten vid svåra väderförhållanden. Och för varmare säsonger kan dörren och fönstren enkelt tas bort om så önskas. Vägtrafikkit finns som tillval (strålkastare, blinker, reflexer + roterande varningsljus) och den kan installeras både på lättkabin L och hytt LX.

700_properties_cabin_LX.jpg

 

 

HYTT DLX

700_properties_cabin_DLX.jpg

Utgångspunkten för konstruktionen av DLX-hytten för lastare i 500–700-serien var att ytterligare förbättra ergonomin och förarens arbetsförhållanden. DLX-hytten är konstruerad för att ge bästa möjliga arbetsförhållanden även i de tuffaste miljöer – i allt från varma till kalla temperaturer, och från regn till solsken.

Förbättringar är bl.a. mer utrymme inuti förarhytten, större fönster och sänkt bullernivå. De efterfrågade tillvalen luftfjädrad förarstol (500–700-serien) och  luftkonditionering (635, 640 och 700-serien) finns nu även för DLX-förarhytten

Även om säkerhet, effektivitet, mångsidighet och goda arbetsförhållanden är mycket viktiga i Avants design har vi även lagt mycket arbete på  förarhyttens utseende. Den representerar modern maskindesign när den är som bäst.