AZ R-SZÉRIA ELLENTÉTES A HAGYOMÁNYOS AVANT ÉPÍTÉSI MÓDDAL

GÉPKEZELŐ POZÍCIÓJA

Az R-széria gépeiből a gépkezelői kilátás kissé rosszabb, mint a hagyományos Avant rakodók esetében, mivel a vezetőülés a hátsó gépegységen, a derékcsukló mögött kapott helyett. Mivel a kabin, és így a gépkezelő is, hátrább került, így az adapterre való rálátási is természetesen kissé rosszabb.

MÉRETEK

Az R-szériás és a hagyományos építésű Avant gépek befoglaló méretei megegyeznek, kivéve a magasságot. A módosított vázszerkezet és a kabinkialakítás miatt az R-széria magassága kb. 10 cm-rel nagyobb.

EMELÉSI KAPACITÁS

A hagyományos építésű Avant rakodógép és az R-széria gépeinek emelőkapacitása egyenes derékkal gyakorlatilag teljesen megegyezik. Kanyarodáskor viszont az R-szériás gépek emelőkapacitása csökken a szerkezeti kialakításból adódóan. Teljes alákormányzás esetén az R-szériás Avant teherbírása 150 kg-mal kisebb, mint a hagyományos építésű gép esetében.  

 

 

 

 

FORDULÉKONYSÁG

Habár az R-széria fordulási sugara megegyezik a többi Avant gépével, ennek ellenére szűk folyosókban könnyebb vele közlekedni, mivel kanyarodás közben a vezetőülés nem tolódik ki a kanyar külső ívére, túl a gép kerekein, mint a hagyományos Avant építési mód esetén. Az R-széria előnye egyértelműen a beltéri használat esetén, ott is a szűk közlekedőfolyosókkal rendelkező épületekben jelentkezik.