BIZTONSÁG

 

KIVÁLÓ KEZELŐI POZÍCIÓ

Minden Avant rakodógép fejlesztés fókuszában a kiváló rálátás áll. Fontos, hogy a gépkezelő ‘érezze’ a gépet, lássa a gép elejét, hátulját és mindkét oldalát, bukókerete és fülkével szeret típusoknál is.

A vezetőülés a gép első vázszerekezeti egységén kapott helyet (kivéve R-széria), így a gépkezelő olyan közel kerül a munkaeszközökhöz amennyire csak ez biztonsági szempontból lehetséges, kiváló, akadálymentes rálátást biztosítva az adapterekre és a munkaterületre.

A harmadik fontos tény a rálátás szolgálatában az excentrikus gémelhelyezés. Az középvonaltól jobboldalra eltolt teleszkópos kitológémnek köszönhetően tökéletes kilátást biztosít előre és az adapterre minden gémpozíciónál.

 

 

STABILITÁS

Minden Avant rakodó merev derékcsuklós szerkezetű (csak kétdimenziós elmozdulást enged). Ez a szerkezeti megoldás az egyetlen fontos tényező, ami biztosítja a gép kiemelkedő stabilitását minden helyzetben. A törzscsukló mellett a gép súlypontja a lehető legalacsonyabbra került, ami tovább növeli a stabilitást.

BIZTONSÁGI BORULÓKERET ÉS TETŐ STANDARD FELSZERELTSÉG

Minden 700-as Avant rakodó alapfelszereltsége a ROPS vizsgás borulókeret és a FOPS vizsgás védőtető.

 

 

TÚLTERHELÉS ÉRZÉKELŐ

A gép túlterhelésére figyelmeztető érzékelő az AVANT 700-as széria gépeinél az alapfelszereltség részét képezi, amiely a hátsó kerekek talajról való felelmelkedését érzékeli, preventíven figyelmeztetve a kezelőt a stabilitás csökkenésére.