BIZTONSÁG

 

KIVÁLÓ KEZELŐI POZÍCIÓ

Minden Avant rakodógép fejlesztés fókuszában a kiváló rálátás áll. Fontos, hogy a gépkezelő ‘érezze’ a gépet, lássa a gép elejét, hátulját és mindkét oldalát, bukókerete és fülkével szeret típusoknál is.

A vezetőülés a gép első vázszerekezeti egységén kapott helyet (kivéve R-széria), így a gépkezelő olyan közel kerül a munkaeszközökhöz amennyire csak ez biztonsági szempontból lehetséges, kiváló, akadálymentes rálátást biztosítva az adapterekre és a munkaterületre.

A harmadik fontos tény a rálátás szolgálatában az excentrikus gémelhelyezés. Az középvonaltól jobboldalra eltolt teleszkópos kitológémnek köszönhetően tökéletes kilátást biztosít előre és az adapterre minden gémpozíciónál.

700_properties_safety_visibility.jpg

 

 

STABILITÁS

Minden Avant rakodó merev derékcsuklós szerkezetű (csak kétdimenziós elmozdulást enged). Ez a szerkezeti megoldás az egyetlen fontos tényező, ami biztosítja a gép kiemelkedő stabilitását minden helyzetben. A törzscsukló mellett a gép súlypontja a lehető legalacsonyabbra került, ami tovább növeli a stabilitást.

BIZTONSÁGI BORULÓKERET ÉS TETŐ STANDARD FELSZERELTSÉG

Minden 600-as Avant rakodó alapfelszereltsége a ROPS vizsgás borulókeret és a FOPS vizsgás védőtető.

Avant_600_700_properties_safety_1.jpg

 

 

TÚLTERHELÉS ÉRZÉKELŐ

A gép túlterhelésére figyelmeztető érzékelő az AVANT 600-as széria gépeinél az alapfelszereltség részét képezi, amiely a hátsó kerekek talajról való felelmelkedését érzékeli, preventíven figyelmeztetve a kezelőt a stabilitás csökkenésére.

Avant_600_700_properties_safety_2.jpg