Tehokas ja ympäristöystävällinen uusi Avant 760i

Enemmän tehoa ja enemmän vääntöä. 
Vähemmän kulutusta, päästöjä ja ääntä. 

Uusi Avant 760i on Avantin suurin malli. Leikkisästi voi sanoa, että se on maailman suurin pienkuormaaja. Avant 760i -kuormaajassa yhdistyvät loistavalla tavalla isomman koneen nosto- ja työteho sekä pienemmän koneen ketteryys ja monipuolisuus.
 
Avant 760i on varustettu Kohlerin 57 hevosvoiman ja 225 newtonmetrin moottorilla, joka on suunniteltu tämän hetken tiukimman ympäristönormin, Tier 4 Finalin, vaatimusten mukaiseksi. Ympäristönormien täyttäminen on asettanut suuria haasteita kaikille tämän hetken moottoritoimittajille, mutta erityisesti Kohler on panostanut tämän kokoluokan moottorin kehittämiseen huikeita summia. Amerikkalaisen Kohlerin mukaan tämän moottorisarjan kehittäminen on ollut yli 30 miljoonan euron projekti.
 
Moottorin kehityksessä on lähdetty siitä, että se täyttää tiukimmat ympäristönormit ilman partikkelisuodatinta ja ureaa. Pieniin päästöihin ja sitä kautta kulutukseen päästään käyttämällä erittäin korkeapaineista common rail -yhteispaineruiskua, turboa, välijäähdytintä, pakokaasujen takaisinkierrätystä sekä oksidointikatalysaattoria. Kyseessä on siis täysin modernilla tekniikalla varustettu moottori, jonka ohjaus on toteutettu CAN bus -väylätekniikalla ja sähköisellä moottorinohjausyksiköllä.

Avant 760i on hiljainen ja luotettava voimanpesä

Kun hyppää uuden Avantin puikkoihin, huomaa heti, että panostukset eivät ole menneet hukkaan. Erityisesti vääntöä moottorissa on huomattavasti enemmän kuin perinteisellä tekniikalla toteutetuissa saman teholuokan moottoreissa. Avant 760i -kuormaajalla voi huoletta työskennellä jopa tyhjäkäynnillä, koska vääntökäyrä on jo lähes tyhjäkäynniltä asti täysissä lukemissa. Tämä antaa koneen käyttäjälle aivan uudenlaisen voiman tunteen, koska konetta ei saa tukehtumaan vaikka sitä kuinka kuormittaa alakierroksillakin.

Toinen asia, jonka kuljettaja huomaa välittömästi on hiljaisuus. Sekä ohjaamomelu, että ohiajomelu on pienentynyt huomattavasti, koska moottorin modernin luonteen ansiosta huippukierrokset on pystytty rajaamaan 2200 kierrokseen minuutissa. Pienen kierrosnopeuden lisäksi koneen ominaismelu on huomattavasti perinteistä diesel-moottoria pienempi tietokoneohjatun ruiskutuksen ansiosta. Moottorin alentunut lämmöntuotto mahdollistaa pienemmän jäähdytyspuhaltimen käytön, joka alentaa melutasoa tuntuvasti.

Pieni kulutus säästää ympäristöä ja kukkaroa

Koneen omistajaa lämmittää monen käyttöä ja tehoa parantavan ominaisuuden lisäksi uuden Avant 760i -mallin pienentynyt polttoaineen kulutus. Tiukkojen päästömääräysten vuoksi myös polttoainetalous on saatu erinomaiselle tasolle. Vaikka tehot ovat kasvaneet lähes 20 prosenttia ja vääntö yli 40 prosenttia on polttoaineen kulutus silti pienentynyt yli 20 prosenttia.

Vihreät arvot ovat tänä päivänä monille tärkeitä ja uusi Avant 760i alittaakin kaikilla mittareilla Euroopassa tällä hetkellä käytössä olevat päästömääräykset. Kohlerin uusi KDI-moottori täyttää Pohjois-Amerikassa vuoden 2013 alusta voimaan astuneen Tier 4 Final -määräykset, jotka ovat tällä hetkellä huomattavasti tiukemmat kuin Euroopassa voimassa olevan Stage 3B:n rajoitukset. Poikkeuksellista Kohlerin Tier 4 Final -ratkaisussa on tapa, jolla tiukkoihin määräyksiin on päästy. Kohlerin KDI-moottorissa ei ole lainkaan partikkelisuodatinta eikä moottori käytä ureaa. Näin ollen käyttäjälle ei aiheudu mitään ylimääräisiä huoltokohteita eikä nesteiden lisäämistä. Lisää vain dieseliä ja kone hoitaa päästöasiat puolestasi.

Avant 760i ei ole uusi malli ainoastaan moottorinsa ansiosta, vaan sen ominaisuudet ovat paremmat Avant 750 malliin verrattuna monilta muiltakin tärkeiltä ominaisuuksiltaan. Koneen maksimiajonopeus on nyt 30 kilometriä tunnissa ja ulkopuoleinen hydrauliikan tuotto jopa 80 litraa minuutissa. Kehitystä on siis tapahtunut huomattavasti. Myös rengaskoko on kasvanut sekä halkaisijan että leveyden puolesta. Suurempi rengas parantaa ajo-ominaisuuksia varsinkin suuremmilla ajonopeuksilla ja pienentää pintapainetta ajettaessa huonosti kantavilla tai herkillä alustoilla.