Zarco juhlii Maailmanmestaruus
 
viikonloppua voittamalla jälleen

Ajo Motorsportin kuljettaja voittaa Japanin GPn vaikeissa olosuhteissa ja kruunaa Maailmanmestaruus viikonloppunsa.

10/11/2015 - Twin Ring Motegi, Japani

Johann Zarco varmistui Moto2 Maailmanmestariksi perjantaina, mutta Maailmanmestaruusjuhlat saivat vielä odottaa sunnuntaihin saakka. Ennen juhlia täytyi vielä keskittyä kauden viidenteentoista kilpailuun. Tässä Ajo Motorsportin kuljettaja onnistui tyylikkäästi ja lunasti kauden seitsemännen voittonsa. Vaikeissa sääolosuhteissa Johann Zarco hallitsi kilpailua koko lyhennetyn 15 kierroksen ajan.

Sunnuntain kilpailu Motegissa ajettiin sateisessa ja sumuisessa säässä. Hankalat sääolosuhteet vaikuttivat kilpailun aikatauluihin ja aiheuttivat viivästyksiä lämmittelykierroksilla. Lopulta kisajärjestäjät päätyivät lyhentämään kilpailun 15 kierroksen mittaiseksi. Moto2 kuljettajat lähtivät matkaan vesikelin renkain. Paalupaikalta startannut Zarco menetti ensin johtoasemansa, mutta kiri takaisin kärkeen ja lopulta voitti kilpailun yli neljän sekunnin turvin.

Viimeisimmän voittonsa myötä Johann Zarco on voittanut 7 osakilpailua viidestätoista ja ollut palkintopallilla kaikkiaan 13 kertaa. Maailman Mestari on tähän mennessä kerännyt 309 pistettä, joka on 103 pistettä enemmän kuin toisella sijalla olevalla Tito Rabatilla. Ranskalaismiehen seuraava kilpailu tullaan ajamaan ensi viikonloppuna Australiassa.
 

Race - Tulokset
1. Johann Zarco (Ajo Motorsport) 31:17.900

2. Jonas Folger (Kalex) +4.505
3. Sandro Cortese (Kalex) +15.433
4. Azlan Shah (Kalex) +17.348
5. Hafizh Syahrin (Kalex) +22.858
 

Moto2 Maailmanmestaruus tilanne 2015
1. Johann Zarco (Ajo Motorsport) 309 points

2. Tito Rabat (Kalex) 206 points
3. Alex Rins (Kalex) 189 points
4. Sam Lowes (Speed Up) 152 points
5. Jonas Folger (Kalex) 145 points

 

5 JOHANN ZARCO

 

"Kilpailu sujui omalta osaltani hienosti. Tiesin että Jonas Folger laittaa kaikki panokset peliin heti alusta ja yritin pysyä mukana. Huomasin että keli alkoi kuivua ja päätin yrittää irtiottoa, mielestäni se oli turvallisin strategia. Minulla oli luottavainen olo ja pysyin keskittyneenä ilman virheitä. Viimeiset kaksi kierrosta olivat hankalat, yksikin virhe vielä märällä radalla olisi maksanut voiton. Kilpailun loppu oli mahtava ja olin todella liikuttunut. Tuntui hienolta voittaa. Haluan kiittää koko tiimiä ja yhteistyökumppaneita, jotka ovat mahdollistaneet Maailmanmestaruuden. Olen erittäin onnellinen - kiitos."

 
 

AKI AJO - Team manager

 

"Tänään on uskomattoman hieno päivä. Saimme perjantaina tietää olevamme Maailmanmestareita - mutta ei meistä tuntunut siltä - tai me emme antaneet sen tuntua siltä - täytyis keskittyä seuraavaan kilpailuun. Mutta nyt, on todella mahtava tietää olevansa Maailmanmestari ja se todellakin tuntuu siltä. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat osallistuneet tähän saavutukseen ja tehneet sen mahdolliseksi, ja erityisesti haluan kiittää koko meidän mahtavaa tiimiä, josta jokainen on tehnyt erinomaista työtä. Ennekaikkea kiitos kuuluu kuitenkin Johann Zarcolle, ilman häntä tällaista ei olisi tapahtunut. Hän on numero yksi. "